Care sunt calitatile unui prieten adevarat ?

Prieten Adevarat

O vorba veche spune “prietenul adevarat la nevoie se cunoaste”. Dar prietenia este mai mult decat atat. Prietenia este o parte a vietii noastre. Desi prietenia adevarata poate incepe imediat, ea are nevoie de timp pentru a se consolida. Daca te intrebi cumva de ce nu ai si tu prieteni adevarati pe langa tine, poate ar trebui sa te uiti la calitatile de mai jos si sa te gandesti daca te regasesti in descriere.

Un prieten adevarat:

Te accepta asa cum esti
Un prieten adevarat nu va incerca sa te schimbe, ci te accepta asa cum esti, cu calitatile si defectele tale. In plus, nu ezita sa-ti atraga atentia atunci cand considera ca gresesti, fara insa a avea pretentia sa te faca sa te razgandesti. El intelege ca in viata ta mai sunt si alte lucruri sau persoane care conteaza si iti ofera spatiul de care ai nevoie pentru a te ocupa de ele.

Este cel pe care te poti baza oricand
Un prieten adevarat va fii mereu disponibil pentru tine, daca vei avea nevoie, si iti va pastra secretele, daca ii ceri asta.

Este mereu sincer
Un prieten adevarat va fi sincer cu tine chiar daca este nevoit sa-ti spuna lucruri pe care nu ai vrea sa le auzi. El este cel care te critica dar si cel care te apreciaza cu adevarat.

Te asculta atunci cand ai nevoie
Un prieten adevarat are (sau isi face) oricand timp pentru tine.

Va fi oricand langa tine
Un prieten adevarat iti va fi alaturi oricand i-ai cere acest lucru, pentru ca va fi prima persoana la care tu vei apela intr-o situatie de criza.

Te respecta
Un prieten adevarat nu te minte, nu fura de la tine si nici nu profita de increderea ta.

Pastreaza legatura
Un prieten adevarat nu asteapta mereu de la tine un semn. El iti da cate un telefon sau un mesaj sa te intrebe ce mai faci.

Se bucura pentru tine
Un prieten adevarat se bucura sincer atunci cand reusesti. Nu este invidios pe succesul tau si nici nu te invinovateste pentru esecul lui.

Este darnic
Un prieten adevarat iti ofera mai mult decat ai nevoie. Daca vede ca ai probleme se ofera sa te ajute inainte ca tu sa-i ceri acest lucru.

Te sustine
Un prieten adevarat iti va sustine visele si te va incuraja sa lupti pentru ele. Daca ajungi intr-o situatie conflictuala, va fi primul care iti va sari in ajutor.

Calitatile pe care tu le ceri de la un prieten adevarat sunt aceleasi pe care trebuie sa le detii si tu, atunci cand ai pretentia sa te consideri astfel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...