Multe afaceri nu se dovedesc de succes, desi alti antreprenori din acelasi domeniu reusesc cu brio sa obtina profituri mari. Acest lucru se intampla in cazul persoanelor care nu isi planifica cu atentie si cu ajutor specializat din partea profesionistilor afacerea de la inceput, chiar dinaintea momentului demararii.
Iata cele mai comune 4 greseli in inceperea unei afaceri:1. Initiatorii de afaceri nu dispun de capitalul integral necesar demararii si administrarii afacerii. Multe probleme se ivesc din ignorarea unor probleme care sunt specifice pentru anumite afaceri. De asemenea, multi antreprenori nu aloca fonduri pentru cheltuieli neprevazute.
2. Oamenii de afaceri dispun de capitalul necesar dar nu detin abilitatea de a-l gestiona in mod corect. Iata o problema atat de intalnita si care pune la pamant afaceri dintre cele mai variate.
De aceea, pentru a preveni acest risc, este recomandat sa detineti sprijinul unui contabil care sa va puna ordine in finante si care sa se ocupe de gestiunea resurselor financiare. De asemenea, este vital sa va separati banii din afaceri de cei destinati vietii personale.
3. Persoanele care demareaza afaceri nu stiu cu cine au de-a face pe piata pe care activeaza. Un element esential in inceperea afacerilor este prospectarea pietei si verificarea tuturor competitorilor. De multe ori, oamenii de afaceri afla ca si-au deschis firmele in domenii in care nu pot face fata concurentei si proiectele se finalizeaza, de cele mai multe ori in cazuri de faliment.
4. Oamenii de afaceri nu depun efortul necesar pentru obtinerea de rezultate concrete. Multe afaceri conduse de la domiciliu prezinta aceasta problema. In parte, biroul de acasa prezinta numeroase surse de distragere a atentiei iar afacerile sunt cele care au de suferit cel mai mult. Trebuie sa evaluati de la bun inceput cat efort si sacrificiu va trebui sa depuneti pentru a va face afacerea sa mearga la capacitate optima si daca sunteti dispus sa le oferiti.