Cum sa-ti dezvolti mai repede afacerea la domiciliu

Afacere la Domiciliu
Daca ai o afacere la domiciliu sau te gandesti sa incepi una, te bucuri din start de anumite avantaje pe care alte afaceri nu le detin. Mai intai, o afacere la domiciliu inseamna costuri mult mai reduse deoarece nu mai esti nevoit sa platesti chirie pentru un alt spatiu destinat afacerii. In al doilea rand, iti faci singur programul si decizi cat de mult vrei sa lucrezi si cand.

In continuare, promovarea unei afaceri la domiciliu ar trebui facuta tot prin mijloace care sa aiba costuri cat mai mici. Din fericire, astfel de cai exista si au succes in dezvoltarea afacerii tale si in castigarea unui numar cat mai mare de clienti.

1. Dezvolta reteaua celor care stiu despre afacerea ta. Nu te multumi cu faptul ca familia, prietenii si cunostintele tale stiu ca ai o afacere la domiciliu. Vezi ce oameni ar putea fi interesati de ceea ce vinzi tu si afla prin ce mijloace ii poti cunoaste si cum poti ajunge la ei, fie ca este vorba de conferinte, ateliere sau targuri specializate.

2. Nu astepta ca alti oameni sa ceara ceva de la tine. Daca nu ii anunti tu pe ceilalti cu ce te ocupi, nimeni nu o sa ghiceasca. Ofera serviciile sau produsele pe care le vinzi celor care ar putea avea nevoie de ele. Pune mana pe telefon si prezinta-ti oferta.

3. Vorbeste cu toata lumea despre afacerea ta. Ori de cate ori ai ocazia sa cunosti o persoana noua sau sa participi la o conversatie cu oameni pe care nu i-ai mai vazut, nu te sfii sa vorbesti si despre afacerea ta. Se pot ivi foarte usor clienti importanti sau oportunitati de dezvoltare a afacerii la care nici nu te astepti.

4. Fa-ti publicitate pe Internet. Promovarea in mediul online nu este doar extrem de eficienta, ci este si una dintre cele mai ieftine metode de a te promova. In plus, cele mai multe instrumente de promovare in mediul online sunt gratuite asa ca profita din plin de ele si promoveaza-ti afacerea in mod continuu.

5. Produsul e cel mai important, nu locul in care iti desfasori afacerea. Nu esti obligat sa spui oamenilor ca te ocupi de o afacere la domiciliu. Cel mai important este ceea ce oferi spre vanzare. Atata vreme cat totul este realizat impecabil si intr-un mod profesionist, succesul e asigurat.

6. Ofera o demonstratie. Contacteaza anumite institutii, scoli sau orice alte companii sau persoane care ar putea fi interesate de ceea ce vinzi tu si propune-le o demonstratie gratuita care poate avea forma unui atelier de cateva ore sau doar de o jumatate de ora.

7. Invata de la ceilalti pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat. Profita de lucrurile pe care cei din bransa le cunosc deja si "fura" secretele activitatii pe care o desfasori acum prin propria afacere. Poti afla de la acestia, de exemplu, care sunt cei mai buni furnizori pentru materiile prime de care ai nevoie.

8. Pastreaza legatura cu clientii tai. Chiar daca un anumit produs nu s-a vandut foarte bine, nu renunta sa ii mai contactezi pe cei care nu ti-au cumparat produsul. Prezinta in continuare oferta ta de produse si incearca sa construiesti o relatie de incredere. Chiar daca unii oameni nu vor avea nevoie de ceea ce vinzi tu, e foarte posibil sa prezinte oferta unor prieteni sau rude care ar putea fi interesate.

0 Completari:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...