Incepe o afacere profitabila oferind ceva gratuit la inceput.


Băuturi gratuite in cafenelele din Moscova. (nu in toate) :) Dar patronii te taxeaza pe minutul de sedere in acea locatie.

La Babochki Anticafé consumatorii nu plătesc nimic pentru băuturi răcoritoare . În schimb, ele sunt percepute in minute pentru timpul petrecut acolo.
Am mai auzit de ideea asta si in alte colturi ale lumii - Cafenea Toronto Optimism (Canada), de exemplu, şi Café Harimaya Station (Japoni) - dar in Rusia Anticafé Babochki este o afacere inedita dar si profitabila. In aceasta cafenea consumatorii nu plătesc nimic pentru băuturi răcoritoare, dar ele sunt percepute de minute pentru timpul petrecut acolo.

La Anticafé clienţii plătesc o rublă şi 50 copeici pentru fiecare minut în care stau. Băuturile şi gustări, pe de altă parte, sunt gratuite. Cu scopul de a crea un spaţiu în care consumatorii se pot relaxa li se ofera posibilitatea de a partcipa la tot felul de divertisment:Xbox, WiFi şi o sală de cinema.

Conceptul Anticafe mi se pare de luat in seama. Practic, se vor naste infinite variaţii posibile pe această temă. Daca ai dare de mana, te poti gandi ca in comunitatea ta ai putea demara o astfel de activitate, bineinteles, trebuie sa te gandesti in primul rand ce fel de divertisment sa le oferi clientilor, Abia apoi la incasari (carduri de acces, cupoane saptamanale etc)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...